Thursday, August 14, 2008

byul - kim ah joong


video

byul bermaksud bintang, dan itu la tajuk bagi lagu nih
dan penyayi bagi lagu nih adelah kim ah joong
aku sebenarnyer baru lepas layan movie dier
yg maner penyayi dier nih gaks yg jadi pelakon dier
lagu nih mmg buat aku rase mcm feeling ja biler dengar
ehhehe
teringat kat ex pon ader gaks
:|

ok sini aku sediakan skali lirik dier

korea version :

param gyeoli changeul heundeulgo
nae gimalhan jakeun nawei pan weouro
areumduphge byulbijdeureul
kadeul chaewojuneyo
malhi aphahajimah
nalkkok aneunchae dadokyojumyeo
jakjara weouro haejuneyo
keodji mothalmankkeum himekyeowon aphawado
nunmuli apeul karyeowado
kajjimothal nae sarang aphedo nan useullaeyo
jamshimado kyeote haengboghattdeon giogdeureul
kashime kanjig halkeyo
du nune suno najin jeobyuldeul
cheoreom yeongwonhi

English version:


the wind is shaking the windows,and over my small room,
the stars fill up the sky, shining brightly too many to count,
the stars reassure tired me
they wipe away the many tears that are deep inside me

don’t be hurt too much..they hug me tight and pamper me
and comfort me,
telling me to go to sleep

though I’m exhausted to the point where I can’t walk
though my tears blur my vision
I’ll still smile in front of my love that I’m not able to get

Even though our happy times were short, I’ll treasure it deep inside my heart
like those countless number of stars, forever

My dream is coming. though it is unusual that my one star is bright
it is very bright, even blinding..it comes down to my shoulder
stop being so sad..it holds my hand as it touches me
and gives me a warm hug

though I’m exhausted to the point where I can’t walkthough my tears blur my vision
I’ll still smile in front of my love that I’m not able to get

Even though our happy times were short, I’ll treasure it deep inside my heart
like those countless number of stars, forever

Only for today, I won’t cry though my eyes fill with tears
I want to laugh like those stars
Oh~ I want to cherish all my happy moments deep inside my heart
Like those countless number of stars, forever


Thursday, August 7, 2008

da dpt keje da


adeh lupe laks aku nak update
pasal aku da dpt keje
heheh ;p

neway da 2 minggu da aku mule keje kat tempat baru nih
best gaks la eviroment dier
awek awek yg comel ditambah dengan lenglui yg cun
hehehhe ;p

neway aku skrung keje kat chevron malaysia
kat area pusat damansara dier bebetul dekat dengan
help university tuh
tp aku bukan la keje under chevron
just aku based di situ ja under company acacia I.T. services
so aku agaks seronok la keje kat opis baru nih
bos bos aku pon suportin ja
10 kali gande la best dari bos opis lamer
yg ingat dorang tu best
hahhahahah

okeh tuh jew la nak kongsi heheh

Sunday, July 27, 2008

Steambot Kuang

pada weekend aktiviti kuh agaks best gaks la
ari ahad tuh memuler duk bincang nak g maner
aku memberikan cadangan g mkn steambot,
time tuh duk bincang kat ym buat konperen
aku, oci, lito, senul dan yot setelah bebincang
semuer setuju utk g mkn steambot kat kuang
tp yot ja tak setuju lantak la ko yot kiteorg nak g mkn
hahahhah ;p

time set semuer jumper kat umah lito kul 5 centuh
tp dlm kul 3 lebih centuh si munyet yot telah menculik aku
dan moci g lepak kat mapley di tesco ampang
duk lelepak la beburak
then kul 4.30 centuh yot antor teorg lik pasal teorg nak g mkn steambot nih
heheheh

so sesampai ja umah lito dier tade , pasal die da tunggu kat petronas.
mase pai petronas lito, katak ngan panda da der da
so teorg pon gerak ar sampai kuang dalam kul 6 lebih gaks ar sampai
dan kat saner teorg jumper ngan senul dan jali heheh
maser sampai tuh steambot kuang tuh tak buka lagik
so bertapa la dulu depan kedai dier sampai dier buka
tp si katak tuh senggal dier leh balik laks pasal nak tgk game chealsuck
hahhaha
lantak ar ko

setelah lamer tunggu kedai tuh pon buka tanpa berlengah lagik
aper lagi kasik bedal arr
hahhaha
mmg layan rege dier pon murah ja
sampai nak memuntah mkn
ehhehh ;p
lepas abis mkn semuer pulang ke destinasi memasing ;p

Sunday, July 20, 2008

hepi besday to me

heheh arinih besday aku
heheh neway hepi besday utk diri aku sendiri
so arinih oci katak badai ngan geng geng club semuer g
naik bukit tinggi
mmg lew kalu ikut kan aku nak ikut dorang naik
tp aku da janji mo date sama yunk arinih hehehhe ;p

teorg jumper kat time square dlm kul 2 centuh then
beratur nak beli tiket wayang heheh
demn panjang laks q arinih tp nak taknak q ja la
ehhehe ;p
cadang memuler nak tgk citer hellboy tp
tak jadik pasal tiket semuer penuh last aku tanyer ja
la dark knight nyer citer ader kew tak then ader laks tp start kul 6
aku baru ja nak kuar duit then yunk kate takper dier banjer arinih sebab besday aku
heheheh thanks yunk wekss ;p

di sebabkan gab nak tgk wayang tuh jauh aku pon ajak ar yunk lepak mkn dulu
then dlm lepak tuh aku balas balik mesej yot dier suh teman g beli stripe gitar
eheheh lantas dlm kul 4 lebih centuh duk g teman yot la g beli
boy bulu pon ader gaks arituh
lepak ngan dorang sampai la kul 6 then aku ngan yunk terus g tgk wayang
dan aku tgk buat kali kedua citer tuh
heheheh tp citer dier best gilerrr hehhehe ;p

Saturday, July 19, 2008

the dark knight

arinih aku g tgk cite batman
perhhgg citer dier superb gilak
dan watak yg paling anda semuer akan ingat dlm cite batman
kali nih semestinyer adelah JOKER
damn, dier sangat kejam dan ditambah dengan educated
hehee
teorg tgk movie nih dlm kul 6.10 dan abis pade kul 9.10 centuh
mmg teruja la gaks tgk citer nih

lepas ja abis tgk citer nih aku terus gerak balik umah
tp da janji ngan ocee mlm nih nak g meeting club
heheh
so dlm kul 9.40 centuh aku sampai umah dier te org pon gerak ke
tempat meeting
sesampai ja tgk arinih mcm tak ramai org
then lepak beburak then dorang nak g mkn
teorg semuer g lepak mkn kat area jinjang
dlm perjalanan dari pj kew jinjang tuh
4 sure la dorang semuer buka valve memasing heheheh ;p
tp time lepak kat kedai mkn tuh lepas ja
kul 12 mlm aku berharap lew si moci ngan katak tak ingat
yg da masuk besday aku yg kew 24 hehehehe
dan memuler aku mmg ingat dorang luper la
then time nak balik si moci leh ingat laks besday aku
nasib baik nak balik da
ehehehhe ;p

geng club yg lain meneruskan perjalanan dorang kew genting sepah
dan aku, katak ngan moci balik ke rumah masing masing
pasal esoknyer katak ngan moci nak g bukit tinggi heeee

Monday, July 14, 2008

Health - Important Tips

Answer the phone by LEFTear
Do not drink coffee
TWICE
a day
Do not take pills with
COOLwater

Do not have
HUGEmeals after 5pm
Reduce the amount of
TEA
you consume
Reduce the amount of
OILY
food you consume
Drink more
WATER
in the morning, less at night
Keep your distance from hand phone
CHARGERS

Do not use headphones/earphone for
LONGperiod of time
Best sleeping time is from
10pmat night to 6am
in the morning
Do not lie down immediately after taking
medicine
before sleeping
When battery is down to the
LAST
grid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times

Ucapan Laillahaillallah

Bila hamba Allah mengucapkan Laillahaillallah maka keluarlah dari
mulutnya yang menggucapkan perkataan yang mulia itu seekor burung hijau.
Maka burung hijau akan naik ke Arasy Allah dan berkicauanlah
burung-burung tadi dibawah Arasy. Melihat kejadian itu malaikat yang
menjaga Arasy Allah memerintahkan kepada burung-burung tadi supaya diam
tetapi tidak dipatuhi oleh mereka. Oleh kerana arahan yang diberi tidak
dipatuhi,malaikat yang menjaga Arasy mengadap Allah SWT menceritakan
kejadian itu. Maka Allah memerintahkan malaikat tersebut supaya
memberitahu burung-burung supaya diam. Apabila perintah itu diberitahu
kepada mereka. Maka berkatalah burung-burung itu... "wahai malaikat yang
menjaga Arasy Allah, kami boleh mendiamkan diri kami tetapi dengan satu
permintaan". bertanya malaikat "Apakah permintaan itu?". Berkata
burung-burung itu" Jika Allah ampunkan dosa-dosa orang yang mengucapkan
kalimah Lailahaillallah sehingga terciptanya aku,barulah aku akan tidak
membuat bising disini". Berkata malaikat itu"baiklah aku akan sampaikan
kepada Allah". Beredarlah malaikat dan menyembah Allah dan disampaikan
permintaan tadi kepada Allah. Maka Allah yang maha pengasih lagi maha
penyayang menerima permintaan tersebut. Malaikat pun pergi berjumpa
dengan burung-burung itu dan mengatakan bahawa Allah telah menerima
permintaan mereka. Maka dengan segera mereka tidak membuat bising dan
mereka bergantungan diArasy Allah sambil berzikir dan memohon keampunan
untuk orang yang mengucap Lailahaillallah tadi sehingga hari kiamat.
Oleh itu kita manusia sepatutnya tidak telepaskan peluang yang diberi
oleh Allah itu. dengan hanya mengucap kalimat yang disukai oleh Allah
maka balasannya berterusan hingga hari kiamat. Maha Suci Allah yang Maha
Pengasih lagi Maha Penyayang.